Zoek een artikel

Stone Art

Wat is Stone Art?

Stone Art is een poeder met een zeer specifieke en unieke samenstelling. Je kan het op verschillende manieren gebruiken. Zo kan je in combinatie met Powertex een zelfhardende klei of structuren maken. Bovendien kan je Stone Art gebruiken voor allerhande steen effecten zoals onder andere het typische blauwsteen en keramiek effecten.

De verschillende technieken

1. Klei maken en boetseren

Meng dezelfde hoeveelheid Powertex en Stone Art in een beker. Blijf Stone Art poeder toevoegen tot je een soort van brooddeeg bekomt. Het mag niet meer aan de vingers blijven plakken en toch moet je het soepel kunnen kneden. Met deze klei kan je gaan boetseren, structuren aanbrengen in een nog natte Powertex ondergrond.

2. Fijne structuur

Werk op een voorgevormd figuur hetzij in piepschuim, gips of op een zelf gemaakt beeld in aluminiumfolie. Een beeld in aluminium folie moet volledig met schilderstape worden afgeplakt. Smeer de ondergrond in met een laag Powertex en laat drogen. Breng een tweede laag Powertex aan en strooi Stone Art in de nog natte laag. Wrijf de Stone Art open en verwijder het overtollige poeder. Herhaal dit tot de gewenste structuur is bereikt. Deze techniek kan je ook op canvas toepassen.

3. Grovere structuren

Bewerk de ondergrond zoals hierboven beschreven. Smeer opnieuw een laag Powertex uit en druk stukjes klei in de natte laag. Gebruik ook het grovere afval van Stone Art weer opnieuw. Strooi Stone Art poeder er over en wrijf het goed open tot het handdroog is en het gewenste effect is bereikt. Uiteraard kan je hier ook Powercolor doorheen strooien voor wat meer kleur. Powertex kan je als enige textielverharder polieren. Blijf met de platte blote hand doorwrijven op de dikste structuren. Het poeder verdwijnt en het geheel gaat glanzen. Opgelet als je de objecten voor buiten maakt, het poeder blijft niet zitten. Voeg daarom witte Powercolor aan de Stone Art toe om de witte effecten te bewaren. Breng na drie weken droogtijd altijd twee lagen Easy Varnish aan om het poeder te beschermen. Stone Art objecten bij voorkeur voor binnen houden.

4. Klei craquelures met pigmenten enkel voor binnen en goed vernissen na droogtijd.

Maak klei zoals hierboven beschreven. Vorm een bal en druk deze plat tot een schijf van 2 cm dik. Strooi er verschillende kleurpigmenten op, wrijf ze open en doe dit langs beide zijden van de klei. Neem een fles of een deegrol en rol uit tot op een halve centimeter of iets dunner. Tijdens het openrollen zie je de craquelé verschijnen. Rol steeds van binnen naar buiten met een gelijkmatige druk. Scheur de lap op de gewenste maat en breng het aan op jouw object (in een natte laag Powertex). Laat minstens drie weken drogen alvorens te vernissen met Easy Varnish.

Diverse maten en combineren

Stone Art is verkrijgbaar in milieuvriendelijke gripzakken van 250g en 2kg . Stone Art kan je goed combineren met 3D Sand, Powercolor, Colortricx, Bister in spray en Liquid Power. Voor blauwsteen effect, gebruik Powertex blauwgrijs.

Image Powertex
Afbeelding Powertex - Milieuvriendelijke textielverharders en hobbyproducten
Afbeelding Powertex - Milieuvriendelijke textielverharders en hobbyproducten
Afbeelding Powertex - Milieuvriendelijke textielverharders en hobbyproducten
Image Powertex

Volg je graag een workshop, neem contact op met uw distributeur. Groepsmotivatie werkt erg stimulerend op sociaal en creatief vlak.

Wordt Powertex cursusleid(st)er en realiseer waar je altijd al van gedroomd hebt.

close

Abonneer op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze tips, events of nieuwe producten

  Verzenden
  Icon Powertex

  Follow us on Instagram!

  Elke werkdag bereikbaar van 9 tot 17u

  Contacteer Powertex op Whatsapp

  via Whatsapp

  +32495518707
  Icoon e-mail - Powertex - Milieuvriendelijke textielverharders en hobbyproducten

  via e-mail

  info@powertex.be

  Volg ons via

  • Icoon bancontact - Powertex - Milieuvriendelijke textielverharders en hobbyproducten
  • Icoon kbc - Powertex - Milieuvriendelijke textielverharders en hobbyproducten
  • Icoon ING - Powertex - Milieuvriendelijke textielverharders en hobbyproducten
  • Icoon Belfius - Powertex - Milieuvriendelijke textielverharders en hobbyproducten
  • Icoon BNP - Powertex - Milieuvriendelijke textielverharders en hobbyproducten
  • Icoon Ideal - Powertex - Milieuvriendelijke textielverharders en hobbyproducten
  • Icoon PayPal - Powertex - Milieuvriendelijke textielverharders en hobbyproducten
  • Icoon Visa - Powertex - Milieuvriendelijke textielverharders en hobbyproducten
  • Icoon Mastercard - Powertex - Milieuvriendelijke textielverharders en hobbyproducten