Zoek een artikel

OVER ONS

Van hobby tot kunst

Powertex International heeft een wereldwijde uitstraling. Powertex en aanverwante producten zijn via ons uitgebreid netwerk van groothandels, in meer dan 40 landen verkrijgbaar. Brigitte Grade en haar dochter Esther zijn sinds het begin in 2001 eigenaar van het bedrijf. Brigitte Grade is sinds1993 als zelfstandig kunstenares en een gevestigde waarde in de kunstwereld in binnen en buitenland. Brigitte heeft sinds 1995 heel veel ervaring met verschillende textielverharders. Ze vond dat ze allemaal voor verbetering vatbaar waren en trok met een waslijst aan eisen naar een laborant/chemicus, die voor haar, na een lange studie met een aantal nieuwe formules kwam.
Image Powertex
Image Powertex

Van 2001 tot op heden wereldwijd

Brigitte stortte zich met een kleine equipe op een uitgebreid testen. Al heel snel werd powertex geboren want iedereen was het unaniem eens over de topkwaliteit van die ene enkele uitschieter. In de zomer van 2001 werd Powertex geboren en in september op het hobbysalon in Mechelen op de markt gebracht. In een mum van tijd veroverde deze formule de Benelux met daaropvolgend verschillende landen in Europa. Niet lang daarna, volgde de rest van de wereld en de rest is geschiedenis.
Op ontelbare beurzen werd Powertex gepromoot. De workshops zaten altijd overal vol. Iedereen wou bij Brigitte een workshop of een opleiding volgen. Na talloze opleidingen waren er natuurlijk heel veel ateliers die op hun beurt Powertex cursussen organiseerden. Powertex verscheen in heel veel hobby magazines en werd alsmaar bekender ook bij kunstenaars om den brode.


Van Textielverharder naar universeel medium

Powertex werd op een bepaald ogenblik Universal medium genoemd omdat het zoveel meer is dan alleen maar een textielverharder. Aanvankelijk werd Powertex vooral gebruikt voor het maken van beelden, grote tuinbeelden en decoraties. Maar de creativiteit van Brigitte stopte niet en ze ontwikkelde juwelen in Powertex en Stone Art. Bij brigitte zit schilderen in hart en nieren. Daarom begon ze met Powertex op doek te experimenteren in combinatie met alle mogelijke materialen. Iedereen werd laaiend enthousiast en zowat iedereen is daardoor Powertex Universal medium in de schilderkunst gaan gebruiken. Tal van mensen van Living Statue verharden hun kleding met Powertex en wonnen wereldwijd prijzen tot in Australië. Zelfs Japan en Taiwan zijn helemaal gebeten door Powertex. Van bloemen sierkunst tot bezigheidstherapie in ziekenhuizen, tegenwoordig om je overal Powertex tegen.
Image Powertex
Image Powertex

Made in Belgium

Made in Belgium staat garant voor keiharde kwaliteit. Zoals alle goede dingen oa. (chocolade) is ook Powertex van Belgische makelij. Powertex en alle watergedragen producten worden bij ons in de loods in Londerzeel afgevuld door een heel team. Esther draagt zorg voor het logistieke gedeelte en krijgt daarbij hulp van een heel team ter plaatse in Londerzeel. Stone Art wordt momenteel ontwikkeld en afgevuld in India door onze distributeur aldaar. Er wordt dagelijks verder gezocht naar nieuwe technieken, producten, ontwikkelingen om jullie creativiteit te blijven ondersteunen.

Brigitte en Paul (haar echtgenoot die alle administratie voor zich neemt) hebben in 2019 heel veel gereisd wereldwijd schilderstechnieken met powertex te geven. Door Covid19, ligt dit nu allemaal een beetje stiL Zodra we weer mogen reizen zullen we zeker vaak in het buitenland opleidingen geven.
close

Abonneer op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze tips, events of nieuwe producten

  Verzenden
  Icon Powertex

  Follow us on Instagram!

  Elke werkdag bereikbaar van 9 tot 17u

  Contacteer Powertex op Whatsapp

  via Whatsapp

  +32495518707
  Icoon e-mail - Powertex - Milieuvriendelijke textielverharders en hobbyproducten

  via e-mail

  info@powertex.be

  Volg ons via

  • Icoon bancontact - Powertex - Milieuvriendelijke textielverharders en hobbyproducten
  • Icoon kbc - Powertex - Milieuvriendelijke textielverharders en hobbyproducten
  • Icoon ING - Powertex - Milieuvriendelijke textielverharders en hobbyproducten
  • Icoon Belfius - Powertex - Milieuvriendelijke textielverharders en hobbyproducten
  • Icoon BNP - Powertex - Milieuvriendelijke textielverharders en hobbyproducten
  • Icoon Ideal - Powertex - Milieuvriendelijke textielverharders en hobbyproducten
  • Icoon PayPal - Powertex - Milieuvriendelijke textielverharders en hobbyproducten
  • Icoon Visa - Powertex - Milieuvriendelijke textielverharders en hobbyproducten
  • Icoon Mastercard - Powertex - Milieuvriendelijke textielverharders en hobbyproducten