Zoek een artikel

Brigitte Grade

Wie is
Brigitte Grade?

Brigitte was een paar jaar actief als artistiek directeur in een reclame agentschap verbonden aan een drukkerij. Nadien werkte ze als medisch afgevaardigde voor de multinational Allergan pharmaceuticals.

In 1992 startte ze met een verscheidenheid aan bagage als zelfstandig kunstenares. Ze reisde rond de wereld om haar kunstwerken te exposeren en te verkopen. Ze heeft vele individuele en groepstentoonstellingen gehad met bekende artiesten van Lineart (Gent) en Knokke. Op het moment van haar volledige doorbraak in de kunstwereld kruiste Powertex haar leven. Dit zorgde voor een totale omwenteling.

Afbeelding Powertex - Milieuvriendelijke textielverharders en hobbyproducten

Brigitte Grade is geboren te Heist-Op-Den Berg in België op 31 December 1959. Haar ouders waren zelfstandige ondernemers. Brigitte Grade studeerde af in 1981 aan de Kunst Hogeschool in Antwerpen als Grafisch vormgever. Een jaar later behaalde ze haar docentendiploma in Mechelen.Gedurende een aantal jaren heeft ze aan verschillende scholen tekenen en schilderen gedoceerd waaronder de academie van Heist-Op-Den Berg, en de lerarenopleiding plastische kunsten Groep T Leuven. In 1984 werd haar dochter Esther geboren.

Brigitte was een paar jaar actief als artistiek directeur in een reclame agentschap verbonden aan een drukkerij. Nadien werkte ze zeven jaar als medisch afgevaardigde voor een multinational Allergan pharmaceuticals.

In 1992 startte ze met een verscheidenheid aan bagage als zelfstandig kunstenares. Ze reisde rond de wereld om haar kunstwerken te exposeren en te verkopen. Ze werd door Italië in Vieste uitgenodigd om 5 weken te maken voor de Pinacotheek. In Belgïe is ze vooral bekend omwille van haar schilderijen met ogen, paarden en portretten. Ze heeft vele individuele en groepstentoonstellingen gehad met bekende artiesten van Lineart (Gent) tot Knokke.

Op het moment van haar volledige doorbraak in de kunstwereld kruiste Powertex haar leven. Dit zorgde voor een totale omwenteling. In 2006 kwam ze de man van haar leven tegen en trouwde met Paul Vens op 13 oktober 2008. Brigitte is creatief bezig vanaf de dag van haar geboorte. Als klein kind was ze hele dagen geboeid door tekenen en schilderen. Gedurende haar tienerjaren volgde ze avondschool schilderen in Heist-Op-Den-Berg. Tegenwoordig ontwikkelt zij Powertex internationaal verder. Ze ontwerpt modellen en heeft navolging wereldwijd. Ze zoekt voortdurend naar nieuwe technieken, materialen, basis en bij producten voor Powertex.

Brigitte geeft wereldwijd opleidingen, schrijft artikels voor kunst en hobbybladen, schrijft boeken en maakt modellen. Ze is werkelijk trendsetter geworden in haar branche. Ze geeft heel veel mensen de kans om hun creativiteit te ontwikkelen en om de slapende artiest in hen wakker te schudden. Van overal ter wereld worden dankbetuigingen en felicitaties voor haar ontwerpen gestuurd. Iedereen is vol lof over haar creativiteit, design en verbeelding. Haar dochter Esther helpt naast het logistieke gedeelte steeds meer met de creativiteit. Haar man Paul (ondernemer) staat hun met raad en daad bij waar nodig.

close

Abonneer op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze tips, events of nieuwe producten

  Verzenden
  Icon Powertex

  Follow us on Instagram!

  Elke werkdag bereikbaar van 9 tot 17u

  Contacteer Powertex op Whatsapp

  via Whatsapp

  +32495518707
  Icoon e-mail - Powertex - Milieuvriendelijke textielverharders en hobbyproducten

  via e-mail

  info@powertex.be

  Volg ons via

  • Icoon bancontact - Powertex - Milieuvriendelijke textielverharders en hobbyproducten
  • Icoon kbc - Powertex - Milieuvriendelijke textielverharders en hobbyproducten
  • Icoon ING - Powertex - Milieuvriendelijke textielverharders en hobbyproducten
  • Icoon Belfius - Powertex - Milieuvriendelijke textielverharders en hobbyproducten
  • Icoon BNP - Powertex - Milieuvriendelijke textielverharders en hobbyproducten
  • Icoon Ideal - Powertex - Milieuvriendelijke textielverharders en hobbyproducten
  • Icoon PayPal - Powertex - Milieuvriendelijke textielverharders en hobbyproducten
  • Icoon Visa - Powertex - Milieuvriendelijke textielverharders en hobbyproducten
  • Icoon Mastercard - Powertex - Milieuvriendelijke textielverharders en hobbyproducten